Wat kan je allemaal doen als uitwisselingsstudent in engeland?

Engeland is door haar  wereldberoemde universiteiten en rijke geschiedenis een populaire bestemming voor uitwisselingsstudenten. Als uitwisselingsstudent in Engeland heb je de mogelijkheid om niet alleen je academische horizon te verbreden, maar ook om jezelf onder te dompelen in een levendige cultuur en levenslange vriendschappen te smeden. In dit artikel bespreken we wat je allemaal kunt doen als uitwisselingsstudent in Engeland en hoe je het meeste uit je tijd in het land kunt halen.

Waarom studeren in Engeland?

Engeland staat bekend om zijn uitstekende onderwijsinstellingen en kwaliteit van het onderwijs. Veel van ‘s werelds toonaangevende universiteiten bevinden zich in Engeland, waaronder de Universiteit van Oxford, de Universiteit van Cambridge en verschillende Londense instellingen. Door een uitwisseling Engeland krijg je de kans om te studeren aan een prestigieuze universiteit, je academische vaardigheden te verbeteren en een internationaal erkend diploma te behalen. 

Ga de stad verkennen

Engeland heeft een breed scala aan stedelijke ervaringen te bieden, van de bruisende metropool Londen tot de historische steden Oxford en Cambridge. Elke stad heeft zijn eigen unieke karakter en bezienswaardigheden, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken. Maak tijd vrij om de stad te verkennen waar je studeert en bezoek nabijgelegen steden om een ​​breder perspectief te krijgen op het leven in Engeland. Enkele hoogtepunten zijn het bezoeken van de iconische Big Ben, het verkennen van de geplaveide straten van Cambridge of het bijwonen van een voetbalwedstrijd in Manchester.

Doe mee aan culturele evenementen

Het deelnemen aan culturele evenementen is een geweldige manier om de Engelse cultuur te leren kennen en om je uitwisseling ervaring te verrijken. Engeland heeft een rijke culturele scene, met talloze theaters, musea, kunstgalerijen en muziekfestivals. Bezoek het British Museum of Tate Modern in Londen, geniet van live muziekoptredens in Liverpool, of woon een toneelstuk bij in het Royal Shakespeare Theatre in Stratford-upon-Avon. Door jezelf onder te dompelen in de cultuur, zul je niet alleen meer leren over Engeland, maar ook je eigen culturele perspectieven verbreden.
Wil je graag genieten van hoogwaardige onderwijsprogramma’s en multiculturele ervaringen, maar trekt Engeland je niet? Ga dan op uitwisseling naar Amerika via Information Planet!