Tips voor een goede profielfoto

Online moet je jezelf positief onderscheiden van anderen, zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Je profielfoto geeft een eerste indruk aan mensen. Een profielfoto kan de eerste indruk positief, maar ook negatief beïnvloeden. Toch heb je met een profielfoto een betere indruk dan zonder. Maar liefst 87% van de recruiters heeft aangegeven, dat zij naar de profielfoto kijken op linkedin. Een mens vormt gemiddeld binnen één tiende van een seconde een eerste indruk op basis van je profielfoto.  

Creëer rust op je achtergrond

Een rustige achtergrond zorgt ervoor dat de focus op je gezicht ligt. Je kunt kiezen voor een witte muur of een wit doek. Hiermee is de achtergrond automatisch rustiger. Vind je wit te saai? Je kunt ook kiezen voor een drukke achtergrond, als je deze onscherp fotografeert.  De focus wordt dus op de persoon legt en de achtergrond wordt als minder storend ervaren. Mocht het niet lukken om zelf een goede foto te maken, dan kun je voor het maken van een professionele profielfoto terecht bij Linkfotografie.

De juiste belichting is belangrijk

Met behulp van licht kun je de foto een andere uitstraling geven. Belichting is een belangrijke factor als het gaat om het maken van een goede foto. In dit artikel maken we onderscheid tussen hard licht en zacht licht. 

Hard licht, lekker direct

Hard licht is direct licht, bijvoorbeeld van een flits of lichtbalk. Hard licht creëert duidelijke schaduwen, daarom wordt deze vorm van belichten niet aangeraden voor profielfoto’s. 

Zacht licht, meer natuurlijk

Een zachte lichtbron geeft een natuurlijke uitstraling aan de foto. Je kunt gebruik maken van natuurlijk licht of een kunstmatige lichtbron dempen. Bijvoorbeeld door een lamp achter een wit doek te plaatsen. 

Maak een nieuwe foto 

misschien heb je al jarenlang dezelfde foto als profielfoto, toch is het verstandig om een recente foto te kiezen als je gaat solliciteren. Misschien heb je niet meer die sportieve uitstraling van tien jaar geleden, niks ergs aan maar laat het wel zien. Een recente foto zorgt voor herkenning en geloofwaardigheid. Kies wel de juiste foto uit en dus niet op een festival met een zonnebril. Zorg daarnaast voor geschikte en nette kleding, Linkedin is een zakelijk platform kies dan een zakelijke foto. Een profielfoto voor een ander platform mag wat minder formeel zijn, maar let wel op want iedereen kan deze foto zien.