Hoe houd je jouw haar gezond?

Een goede verzorging is belangrijk voor jouw haar. Je kan jouw haar verzorgen door een masker, shampoo en andere natuurlijke vitamines. Hierdoor blijft jouw haar gezond en blijft jouw haar ook het mooist. Ook extensions hebben een goede verzorging nodig. Elke chemische behandeling is voor jouw natuurlijk haar een aanslag op je haar. Dit werkt ook zo bij extensions van echt haar. Gebruik daarom niet te vaak warmte stylingapparaten en verf het haar ook niet te veel. een goede verzorging zorgt ervoor dat jouw haar langer gezond en mooi blijft. 

Natuurlijke vitamines voor jouw haar

Om gezond en glanzend haar te behouden, is het belangrijk om bepaalde voedingsstoffen te leveren aan je haar. Jouw haar heeft bepaalde voedingsstoffen nodig zoals, vitamine c, B-vitaminen, vitamine B7 en vitamine B3. Deze natuurlijke vitamines zijn essentiële vitamines voor de haargroei. Wanneer je tekort hebt aan vitamine-B8, kan je vroegtijdig grijs worden. Het eten van kidneybonen, sojabonen en linzen zorgt ervoor dat jij toch die vitamine binnen krijgt. De vruchten: sinaasappels, citroenen, grapefruit en mandarijnen zitten bomvol vitaminen C. Vitamine C helpt om ijzer aan te maken, zodat je zwak en breekbaar haar tegen gaat. Natuurlijke vitamines zijn dus heel belangrijk voor jouw haar. 

Hoe verzorg je jouw hairextensions?

Het verzorgen van jouw hairextensions is van belang. Hairextensions hebben een andere haarstructuur dan ons eigen haar en hebben al een zware chemische behandeling gehad. Vergeet daarom niet de extensions verzorging te bieden. Je kan het best de hairextensions wassen op een milde manier. Ga ook niet te ruw door jouw haar heen tijdens het wassen. Gebruik vooral ook geen verzorgingsproducten met ‘’sulfaat chloride’’ en ‘’parabenen’’. Sulfaten droge de hoofdhuid uit en verstoren het groeiproces. Maak wekelijks gebruik van een verzorgende masker. Naast dat een masker het haar verzorgt, zorgt het er ook voor dat het haar weer zachte en soepel wordt. Ook kun je een haarolie aan je verzorging toevoegen. Dit biedt glans en bescherming aan het haar. Gebruik ook geen stylingtools zonder dat je een beschermend serum hebt gebruikt.  

Wat moet je absoluut niet doen met hairextensions?

Wanneer jij extensions hebt, moet je met wat meer dingen rekening houden. Je moet bijvoorbeeld niet in de zee of het zwembad gaan zwemmen zonder dat het vast zit. Draag het haar dus altijd vast. Pas ook op voor zonnestralen. De zon is namelijk ook schadelijk voor het haar. Gebruik daarom producten met een uv-bescherming. Was het haar na het zwemmen goed uit. Ga ook niet met nat haar slapen. Het is het beste om het haar droog te föhnen. Voorkom dat het haar gaat uitdrogen en dat het haar schuurt.