Alles wat je moet weten over fysiotherapie voor hand en pols

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Er zijn allerlei verschillende soorten fysiotherapie voor allerlei verschillende klachten en aandoeningen. Er is onder andere ook hand- en polsfysiotherapie, maar wat zijn daar de voordelen van? En wanneer is het verstandig om hand- en pols fysiotherapie te doen? We gaan het je allemaal in dit artikel vertellen dus lees zeker verder!

Wanneer hand en pols fysiotherapie doen?

Je hand, pols of elleboog zijn onmisbare delen van je lichaam dus als je aan een van deze lichaamsdelen lichamelijke klachten of beperkingen hebt, is dat erg vervelend. Je zal al snel merken dat je in je dagelijkse leven opeens een stuk beperkter bent. Je kan bijvoorbeeld klachten hebben zoals polsinstabiliteit, last van gewrichten, fracturen of een roeierspols. Veel van deze klachten zijn met Hand & Pols fysiotherapie en revalidatie te verhelpen. Het is dus erg verstandig om bij blijvende klachten of lichamelijke beperking naar een aanbieder van dit soort fysiotherapie te gaan.

Waar kan hand- en polsfysiotherapie uit bestaan?

Welke behandeling je krijgt is natuurlijk afhankelijk van de klachten of aandoening die je hebt en waar. Het kan dus erg verschillen maar hand- en polsfysiotherapie en revalidatie kan bestaan uit: wondverzorging, littekenbehandeling, preventie van zwelling, oefentherapie, spalktherapie, functionele training en de mobilisatie van vingers of pols voor verbetering van de beweeglijkheid. Hand- en polsklachten kunnen zich ook uitstrekken naar je onderarm en elleboog. Dit kan veroorzaakt worden door een tennis- of golfarm of door fracturen aan de hand, pols- of onderarm. Een overbelasting van pezen of spieren rondom de elleboog is ook een veelvoorkomende oorzaak. Ook hier zijn allerlei verschillende behandelingen voor bij hand- en polsfysiotherapie zoals functionele training.

Met welke aandoeningen kan hand- en polsfysiotherapie helpen?

Hand- en polsfysiotherapie en revalidatie kan helpen voor veel verschillende aandoeningen. Het kan helpen voor bijvoorbeeld het carpaal tunnel syndroom. Het carpaal tunnel syndroom is een aandoening waarbij een zenuw ter hoogte van de pols bekneld zit. De oorzaak hiervoor is vaak onduidelijk. Bij het carpaal tunnel syndroom heb je klachten zoals zwelling, pijn, tintelingen en gevoelloosheid rondom de pols. Fysiotherapie kan hiervoor helpen. Ook met andere aandoeningen zoals een mallet vinger of een skiduim.