De typische Mexicaanse gerechten behoren tot de beroemdste keukens ter wereld, met sterke smaken, felle kleuren en rijke aroma’s. De Mexicaanse gerechten, die over de hele wereld worden bewonderd, zijn in staat een complete gastronomische ervaring te bieden, altijd met een heerlijk vleugje peper!
De Mexicaanse gastronomie is het resultaat van een mengeling van Spaanse, Azteekse, Maya- en Amerikaanse invloeden, waardoor de gerechten een grote diversiteit aan kleuren en smaken hebben. Bovendien is het de enige keuken die door de Unesco is uitgeroepen tot onderdeel van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.
Daarom, als je een beetje meer wilt weten over de geneugten van dit land, maak dan hieronder kennis met enkele opties die je moet proberen wanneer je het Mexicaanse restaurant Amigos bezoekt. Bekijk ze!
1. Guacamole
Guacamole is een van de bekendste typisch Mexicaanse gerechten!
Een soort puree bereid met avocado, tomaat, ui, kruiden en op smaak gebracht met citroensap. Guacamole kan worden geserveerd als bijgerecht of als vulling bij vele soorten gerechten, en wordt vaak gecombineerd met een saus op yoghurtbasis of pico de gallo.
2. Tacos
Tacos behoren tot de meest geliefde Mexicaanse gerechten. Deze maïs tortilla kan gevuld worden met veel verschillende opties! In Mexico zijn de meest traditionele vullingen gekookt vlees, worstjes, kip, bonen met kaas en champignons.
De smaakmakers die niet mogen ontbreken in de taco’s zijn: ui, koriander, limoensap en sausjes op basis van peper, we hebben het tenslotte over Mexicaans eten. Zoveel mogelijkheden garanderen ontelbare variaties op dit populaire gerecht.
3. Chili con carne
Chili con carne is een van de gerechten die de mix tussen koloniale invloeden zeer goed weergeeft. Een smakelijke soep met vlees, kruiden, bonen en pittige tomatensaus, die de perfecte combinatie vormt voor nacho’s, tortilla’s, taco’s of quesadillas.
4. Nachos
Als we het over Mexicaans eten hebben, is dit misschien het eerste gerecht dat in je opkomt. Nachos zijn een gefrituurde versie van maïstortilla’s, geserveerd met kaas, peper en guacamole.
De driehoekige knapperige snack is eigenlijk een combinatie van de Mexicaanse en de Texaanse keuken, maar werd populair in Amerikaanse stadions. Vandaag de dag zijn nacho’s gemakkelijk te vinden in bars en restaurants, maar ook in stadions.
5. Churros
Bovenaan de lijst van Mexicaanse zoetigheden staan natuurlijk de beroemde churros, die, hoewel zij als typisch voedsel worden beschouwd, een snoepje van Spaanse en Portugese oorsprong is.
Dit gerecht wordt gemaakt met deeg op basis van tarwebloem en water. Hij kan verschillende vormen hebben, maar de meest voorkomende is cilindrisch. De vulling kan van verschillende soorten zijn: chocolade, gecondenseerde melk of dulce de leche.