Wat kun je doen als je niet meer voor jezelf kan zorgen?

We worden allemaal een dagje ouder en daar kunnen we niets aan veranderen. Veel mensen vinden het ouder worden vervelend en dat is het ook. Bepaalde zaken die eerder mogelijk waren, zijn nu zeer moeilijk. Hierbij kun je denken aan het wandelen, maar ook aan het verzorgen van jezelf. Mocht je niet meer voor jezelf kunnen zorgen, dan is het belangrijk om actie te ondernemen. Hier vind je meer informatie over wat de mogelijkheden zijn. 

Verhuizen naar een seniorenwoning 

Veel ouderen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, kiezen ervoor om te verhuizen naar een seniorenwoning. Dit is een begrijpelijke keuze, want een seniorenwoning is hier speciaal voor ingericht. Zo is er geen bovenverdieping en is de badkamer ook helemaal aangepast. Seniorenwoningen bevinden zich vaak in de buurt van zorginstellingen. Hierdoor wordt het voor mantelverzorgers makkelijker om hun cliënten te verzorgen. Het verhuizen naar een seniorenwoning zien veel ouderen niet zitten en dat is begrijpelijk. Als je ergens jarenlang met veel plezier hebt gewoond, dan is het moeilijk om daar afscheid van te nemen. Toch is dat de beste keuze die je kan maken als je niet meer voor jezelf kan zorgen. 

Het laten bouwen van een mantelzorgwoning 

De meeste ouderen die niet voor zichzelf kunnen zorgen, kiezen er niet voor om naar een seniorenwoning te verhuizen. Zij kiezen er vrij vaak voor om te verhuizen naar een mantelzorgwoning. Deze laten ze in veel gevallen bouwen door een bedrijf zoals Thuisaanhuis.com. Dit heeft ermee te maken dat er maar weinig mantelzorgwoningen van Dit is Plek te vinden zijn in Nederland. Er is een groot tekort, maar toch is het belangrijk dat je kan verhuizen naar een mantelzorgwoning. Een van de weinige opties die je dan hebt, is het laten bouwen van een mantelzorgwoning. 

Inwonen bij een familielid 

Wanneer je niet meer voor jezelf kan zorgen, niet wilt verhuizen naar een seniorenwoning en geen geld hebt voor het bouwen van een mantelzorgwoning, dan kun je er altijd nog voor kiezen om te gaan wonen bij een familielid. Het kan voorkomen dat het familielid dat niet ziet zitten. Dat is een begrijpelijke keuze, want je familielid kan een gezin hebben of niet over de ruimte beschikken voor nog een extra persoon.