Thuiswerken en fit blijven

Sinds COVID-19 zijn we massaal thuis gaan werken. Nu de brandstofprijzen harder stijgen dan ooit blijven we gebruik maken van onze werkplekken thuis. Waar de een een riante zolder heeft kunnen ombouwen tot luxe werkruimte, moet de ander het doen met een plek aan de eettafel. Maar hoe zorg je dat je fit blijft? Niet iedereen heeft het budget en de ruimte om een homegym te bouwen. Ga jij een rondje hardlopen, mountainbiken of koop jij een sport hoelahoep?

Waarom is bewegen belangrijk?

Lichamelijke beweging is van groot belang voor de gezondheid. Dagelijks bewegen zorgt er namelijk voor dat je minder kans hebt op diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht. Ook zorgt het voor een betere conditie, energieverbranding, weerstand, werking van je brein en je valt ook nog eens sneller in slaap. 

Hoe zorg je voor meer beweging?

Het zorgen voor meer dagelijkse beweging klinkt makkelijk maar kan een hele opgave zijn. Velen kiezen ervoor om een aantal stappen minimaal per dag te zetten. Vaak zijn dit 10.000 stappen per dag. Dit komt neer op zo’n zeven tot acht kilometer per dag! Wist je dat deze stappen goed zijn voor een gemiddelde verbranding van 3.000 calorieën?

Home gym

Mocht er financiële ruimte zijn én ruimte in huis, dan is het mogelijk om een homegym te laten installeren. Je kunt dit overigens ook zelf doen en een hoop geld besparen. Er zijn tal van bedrijven in Nederland die prachtige en compacte installaties kunnen monteren zodat jij alle spiergroepen dagelijks kunt trainen. In combinatie met een loopband, fiets of roeimachine heb jij alles wat je nodig hebt. Ben je geen fan van een loopband of fiets, overweeg dan een sport hoelahoep!

Sport hoelahoep?

Sport hoelahoeps zorgen voor een complete workout! Daarnaast is het ook een super handig middel om je training mee af te sluiten. Door het gebruik van een sport hoelahoep verhoogt je hartslag. Dit zorgt na een intense workout voor een juiste toe- en afvoer van stoffen naar de spieren. Deze vorm van cardio is een stuk leuker dan het eindeloos fietsen op een hometrainer, ook zijn ze een stuk eenvoudiger op te bergen dan een fiets, roeiapparaat of mountainbike.