Wat moet je doen als jouw kind een lui oog heeft?

Een lui oog is voor geen enkel kind een pretje. Er is sprake van een lui oog, als een van de ogen van je zoontje of dochtertje niet goed werkt. Hierdoor kan je kind slechts met één oog kijken, wat vervelend en vermoeiend is voor hem of haar. Vaak wordt bij een lui het goede oog afgeplakt met een pleister. Dit stimuleert het kind om het luie oog te gebruiken, waardoor deze sneller herstelt. Maar er zijn ook andere ingrepen die je kunt doen als er sprake is van een lui oog. In dit artikel leggen we je uit wat je als ouder kunt doen om het zo comfortabel mogelijk te maken voor jouw kind met een lui oog.

Gun je kind een goede kinderbril op sterkte

Een manier om een lui oog effectief aan te pakken, is door te kiezen voor een van de kinderbrillen van B-Optic. Kinderbrillen van B-Optic zijn speciaal ontworpen voor jongetjes en meisjes die te maken hebben met een lui oog. De brillen zijn extra sterk, waardoor je kind weer optimaal kan zien. Ook als hij of zij een lui oog heeft. Daarbij stimuleren deze brillen tot en sneller herstel van het luie oog. En dat is natuurlijk wat iedereen wil: een kind dat zich door beter zicht prettiger gaat voelen, in combinatie met een snel herstel van het luie oog!

Vraag hulp via een jeugdarts bij het consultatiebureau

Schakel bij een lui oog altijd het consultatiebureau in. Een jeugdarts kan een diagnose stellen en jouw/jullie als ouder(s) de juiste adviezen en tips geven om iets tegen het luie oog te doen. Dat kan, zoals we al zagen, een afplakpleister zijn die het luie oog aan het werk zet om beter te gaan werken. Of een bril op sterkte die helpt bij beter zicht. Maar tegenwoordig komt het ook geregeld voor dat er gekozen wordt voor speciale oogdruppels. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je kind voortdurend de pleister loshaalt van het oog. De druppels zorgen ervoor dat de pupil, het zwarte rondje in het centrum van het oog, groter wordt. Daardoor verbetert het zicht van je kind al snel. Een nadeel van het gebruik van oogdruppels is wel dat je kind hier last van kan hebben als de zon fel schijnt. Of als hij of zij recht in een felle lamp krijgt. Een jeugdarts kan je van passend advies voorzien over de beste keuze in jullie situatie!