Tips om er als man verzorgd uit te zien

Net als voor vrouwen is het voor mannen ook belangrijk om jezelf goed te verzorgen en er dus verzorgd uit te zien. Wanneer je jezelf goed verzorgt, zal dit zowel privé als zakelijk een positieve uitwerking hebben. Je komt namelijk een stuk zelfverzekerder over en dit is ook fijn voor jezelf. In dit artikel lees je de tips om er als man verzorgd uit te zien. Lees verder als jij wilt weten hoe je dit doet. 

Wel of geen baard?

Er is nog nooit een goed onderzoek geweest dat heeft kunnen aantonen of een baard wel of niet verzorgd wordt gevonden door andere mensen. De aantrekkingskracht van gezichtshaar lijkt daarom puur gebaseerd op persoonlijke voorkeur van mensen. De ene persoon vindt een baard verzorgd en mooi en de andere persoon minder. Wanneer je een brede kaaklijn hebt, is het vaak het mooiste om geen baard te laten staan. Zo blijft je kaaklijn opvallen en een opvallende kaaklijn laat je er mannelijk uitzien. Heb je juist een smal gezicht, maak dit dan optisch breder (en dus aantrekkelijker) door wél een baard te laten staan. Wanneer je een baard hebt of wilt, moet je deze natuurlijk wel mooi bijhouden en dat kan met verzorgingsproducten. Deze baardverzorgingsproducten kan je kopen bij HUMK.

Een mooi gebit

Een ander belangrijk punt zijn verzorgde tanden. Mensen die mooie tanden hebben, worden aantrekkelijker gevonden, bleek uit verschillende onderzoeken. Een vies gebit is dus niet aan te raden. Zorg er dus voor dat je je tanden goed schoon houdt. Dit doe je door bijvoorbeeld goed je tanden te poetsen. 

Een zelfverzekerde houding

Je bent vast wel eens naar een bar of cafe geweest waar je een man zag staan die onderuitgezakt stond. Schouders naar voren, buik lijkt wat bol te staan.. Kortom: hij straalt niet echt zelfvertrouwen uit. Wanneer jij dit wel wilt uitstralen, kan je wat meer rechtop gaan staan. Je rug recht, armen niet over elkaar en je schouders naar achteren. Op deze manier straal je mannelijkheid en zelfvertrouwen uit en dat ziet er goed uit!