Welke verschillende soorten kussens zijn er?

Wanneer je een nieuw bed gaat kopen, moet je al beslissen over honderd verschillende keuzes. Welke kleur, dikte, grootte, mag het bed hebben? Past dit ook allemaal wel in het oorspronkelijke budget? Daarnaast heb je nog keuze uit of je wel of geen topper wilt en of deze ook duurzaam moet zijn? Als je dit alles gehad hebt, moet je nog kiezen wat voor soort kussen je op wilt slapen. Je hebt bijvoorbeeld wollen, traagschuim en latexkussens.

Traagschuim hoofdkussens

Deze kussens bestaan vaak uit één stuk schuim. Het grote voordeel van deze kussens is dat ze zowel hard als zacht gemaakt kunnen worden. Ze kunnen worden afgesteld op de wensen en benodigdheden van de klant. Deze kussens dienen wel op de perfecte hoogte verkocht te worden want dit kan naderhand niet worden bijgesteld. Daarnaast hebben deze kussens een drukverlagende werking op zowel de nek als het hoofd.

Wollen hoofdkussens

Deze kussens zijn van binnen gevuld met wol of wollen bolletjes. Het grote voordeel van deze kussens is dat ze goed ventileren en voldoende vocht opnemen. Deze kussens zijn vaak droog en hygiënisch. Dit komt door een stofje in het wol genaamd lanoline. Dit zorgt voor weinig schimmelvorming binnen in de kussens, ook huisstofmijten verblijven hier niet graag in.

Latex hoofdkussens

Het grote voordeel van een latex hoofdkussen is dat ze veerkrachtig zijn en goede ondersteuning bieden aan de nek. Deze kussens behouden lang de oorspronkelijke vorm. Deze kussens zijn vaak wel warm en nemen net zoals de wollen kussens niet snel vocht op. Deze hoofdkussens mag je niet wassen en worden snel als warm ervaren.

Kapock hoofdkussens

Deze hoofdkussens bieden vele voordelen. Zo bieden ze een goede ondersteuning van hoofd en nek, laten ze veel lucht door en hebben ze een goede ventilatie. De kussens zijn hypoallergeen, er is dus geen kans op huisstofmijt. Ook zijn deze kussens vaak nog in hardheid instelbaar. Een nadeel is dat het volume van de kussens langzaam afneemt waardoor het kussen soms bijgevuld dient te worden. Net zoals latex hoofdkussens mag je ook deze kussens niet wassen.
Ga je binnenkort een nieuw bed aanschaffen? Lees dan dit artikel vol met tips over de aanschaf van een nieuw bed.